Άρθρα

HOTELINK

hotelink main screenΤο Hotelink είναι ένα σύγχρονο λογισμικό διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων που εξοικονομεί ενέργεια στις καταναλώσεις των δωματίων ελέγχοντας ταυτόχρονα την πρόσβαση σε αυτά και τέλος παρέχοντας ευκολίες κεντρικού αυτοματισμού από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή στην ρεσεψιόν.

Έλεγχος πρόσβασης

Πρωταρχική λειτουργία του Hotelink είναι ο έλεγχος πρόσβασης των πελατών, προσωπικού στα δωμάτια καθώς και σε άλλους χώρους του ξενοδοχείου (π.χ. γυμναστήριο, πάρκινγκ ,σάουνα, internet room,αποθήκες , κλιμακοστάσια κ.α.) βάσει χρονικής διάρκειας καθώς και την καταγραφή τους .

Το λογισμικό μας δίνει την δυνατότητα αντιστοίχισης μέχρι 10 (δέκα) ηλεκτρονικών κλειδιών ανά ηλεκτρονική κλειδαριά (δωμάτιο). Αυτά μπορούν να έχουν χρονικό όριο λήξης ή όχι. Μπορούμε να τις αντιστοιχίσουμε σε πελάτες, καθαρίστριες , εξωτερικά συνεργεία κ.α. και να λειτουργούν σε πολλές ηλεκτρονικές κλειδαριές (χώρους). Π.χ. η καθαρίστρια θα έχει πρόσβαση και σε αποθήκες. Συγκεκριμένα μπορούμε να ορίσουμε τα εξής είδη ηλεκτρονικών κλειδιών:

•πελάτη πρώτο,δεύτερο και τρίτο

•Καθαρίστριας/συντηρητή

•master

Ο προγραμματισμός γίνεται μέσω απλοποιημένων μενού και με μια ματιά μπορούμε να δούμε στο πρόγραμμα πόσα κλειδιά αντιστοιχούν σε κάθε δωμάτιο.

Ηλεκτρονικές κλειδαριέςikocks

Οι ηλεκτρονικές κλειδαριές είναι τελευταίας τεχνολογίας και μεγάλης ασφάλειας (χρησιμοποιούνται και σε τράπεζες). Πλησιάζοντας το ηλεκτρονικό κλειδί (ikey) το οποίο είναι μαγνητικό αυτό προσκολλάται μαγνητικά στην κλειδαριά και δίνει εντολή να ανοίξει η πόρτα (αναλόγως των περιορισμών που έχουμε θέσει π.χ. διάρκεια ισχύος έως την τάδε ημερομηνία ή χρονική διάρκεια που σημαίνει τις συγκεκριμένες ώρες) ή να ανοίξει ο γενικός του ρεύματος όταν είναι μέσα στο δωμάτιο.

Τέλος οι ηλεκτρονικές κλειδαριές διαθέτουν led σε τρία διαφορετικά χρώματα τα οποία μπορούν αναβοσβήνοντας ή  μη να δείξουν διάφορες καταστάσεις όπως δωμάτιο κατειλημμένο.

Κεντρικός εποπτικός έλεγχος

Στον κεντρικό υπολογιστή της ρεσεψιόν  έχουμε καθαρή απεικόνιση της κατάστασης των δωματίων. Συγκεκριμένα έχουμε:

-Δωμάτιο με όνομα τρέχοντος πελάτη-Δωμάτιο καθαρό ή όχι-Παρουσία πελάτη ή προσωπικού-Κατάσταση πόρτας, εξωτερικών μπαλκονόπορτων (ανοικτές ή όχι)-Κουδουνάκι μπάνιου ενεργοποιήθηκε ή όχι-Πυρανίχνευση ενεργοποιήθηκε ή όχι-Αντικλεπτικός συναγερμός ενεργοποιήθηκε ή όχι-Ενεργοποιήθηκε μην ενοχλείτε-Θερμοκρασία εντός κι εκτός δωματίου-Κατάσταση φώτων διαμερίσματος ανοιχτά ή όχι

Τέλος προαιρετικά τοποθετούνται οθόνες αφής σε σημεία κλειδιά που χρησιμοποιούνται για να δείξουν ποια δωμάτια χρήζουν καθαριότητα ή συντήρηση.


Πυρανίχνευση

hotelink room screen

Στην ηλεκτρονική κλειδαριά μπορεί να συνδεθεί κι αισθητήριο πυρανίχνευσης. Η ενεργοποίηση του συναγερμού φωτιάς μπορεί να γίνει και από το αισθητήριο θερμοκρασίας της ηλεκτρονικής κλειδαριάς όταν περάσει κάποια προκαθορισμένη τιμή ορισμένη από τον χρήστη.

Αυτοματισμοί δωματίων

Το λογισμικό μαζί με τα υλικά που χρησιμοποιούμε σε κάθε εγκατάσταση μας δίνουν την δυνατότητα εποπτικού ελέγχου στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της ρεσεψιόν . Συγκεκριμένα εποπτεύουμε σε πραγματικό χρόνο την παρουσία πελάτη – καθαρίστριας/συντηρητή στο δωμάτιο, εξωτερικής-εσωτερικής θερμοκρασίας , ανοιχτή πόρτα, μπαλκονόπορτα, φώτα κ.α. Έτσι χρησιμοποιώντας τα παραπάνω μπορούμε να δημιουργήσουμε διάφορους αυτοματισμούς – ελέγχους με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, διατήρησης θερμοκρασίας στα δωμάτια κ.τ.λ.

Σε κάθε δωμάτιο συνήθως έχουμε έλεγχο τριών διαφορετικών φώτων : εξωτερικό πόρτας, εσωτερικό πόρτας και εξωτερικό μπαλκονόπορτας. Αυτά μπορούμε να ορίσουμε να δουλεύουν χρονικά, κατά την έξοδο ή είσοδο πελάτη χειροκίνητα ή συνδυασμός αυτών. Έπειτα έχουμε έλεγχο του A/C με ανοιχτές μπαλκονόπορτες ή όχι καθώς μπορούμε και με κατάλληλες ηλεκτροβάνες να κόψουμε την παροχή του νερού. Έτσι επιτυγχάνουμε οικονομία και σε ενέργεια ( θερμική – ηλεκτρική) καθώς και σε νερά χρήσης.

Τέλος η κάθε ηλεκτρονική κλειδαριά είναι αυτόνομος ελεγκτής που διαθέτει 4 εισόδους και 4 εξόδους  επικοινωνεί με βιομηχανικό πρωτόκολλο modbus/rtu. Στις παραπάνω εισόδους  μπορούμε να ενώσουμε όλα τα τοπικά αισθητήρια (παγίδες από πόρτα-μπαλκονόπορτες, πυρανίχνευση, κουδουνάκι κ.α.) και να τα εποπτεύουμε κεντρικά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της ρεσεψιόν.

Κεντρικοί αυτοματισμοίhotelink program

Ο κεντρικός αυτοματισμός είναι παρόμοιος με αυτών των δωματίων προσθέτοντας την δυνατότητα ομαδοποίησης λειτουργιών ανά κτίρια, ορόφους κ.α. Έτσι μπορούμε να ελέγχουμε νυχτερινά φώτα (σε συνδυασμό με ανιχνευτές κίνησης ή όχι), ηλεκτροβάνες, ενεργοποίηση ηλεκτρικής γεννήτριας κ.α. καθώς και εποπτεία boiler κ.α. Το σύστημα μπορεί να έχει νοητή σύνδεση στην έξοδο κάποιου πελάτη ή από το ασανσέρ με ενεργοποίηση αντίστοιχου φωτισμού κατά την έξοδο του. Τέλος  προαιρετικά συνδέεται και με GSM modem κι έχει δυνατότητα να μας ενημερώσει με γραπτό μήνυμα στο κινητό μας.

Αντικλεπτικός συναγερμός

Έχοντας συνδέσει στο σύστημα τις μαγνητικές επαφές ελέγχου της κεντρικής εισόδου και της μπαλκονόπορτας ενός δωματίου το σύστημα λειτουργεί σαν αντικλεπτικός συναγερμός. Ενεργοποιείται αυτόματα με την έξοδο ενός πελάτη από το δωμάτιο και όπως η πυρανίχνευση ειδοποιούμαστε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή στην ρεσεψιόν με οπτική κι ηχητική ένδειξη.

Αρχείο καταγραφώνhotelink settings page

Όλες οι κινήσεις που γίνονται στο λογισμικό όπως ποιος άνοιξε ποια πόρτα και πότε, πότε ενεργοποιήθηκε μια ζώνη φωτισμού, πότε το μπόιλερ υπερέβη μια ορισμένη από τον χρήστη θερμοκρασία, πότε κάηκε μια αντίσταση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα, πότε ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός φωτιάς και πολλά άλλα καταγράφονται στην βάση δεδομένων του προγράμματος κι είναι εύκολο να αναζητηθούν από τον χρήστη.

ilock internal1

ilock internal2ilock external